Werking
Originele kampthema’s, straffe begeleiders, kleine groepjes, zorg voor de planeet. Lees hier meer waar we voor gaan en in geloven.
BOENK! organiseert kampen in regio Gent. We kiezen er voor om samen te werken met basisscholen. Je kan per kamp de kamplocatie en het adres terugvinden.
BOENK! organiseert kampen voor zowel kleuters als kinderen van de lagere school. Kinderen die schoolgaand en zindelijk zijn kunnen deelnemen aan de kampen voor kleuters. Dus ook peuters die al naar de peuterklas gaan en zindelijk zijn, zijn van harte welkom op kamp bij BOENK!
Op iedere kamplocatie is er telkens een kamp voor kleuters en voor kinderen lagere school voorzien. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen, wordt er nog opgesplitst in kleine groepjes volgens leeftijd.
We werken met kleine groepen. Bij de kleuters ligt de limiet op 14 kinderen per groep. Bij de kinderen van het eerste tot zesde leerjaar ligt dit op maximum 16 kinderen per groep.
Dit om de kwaliteit van het kamp, aandacht voor ieder kind en het groepsgebeuren te verzekeren. Er is één vaste begeleider per groepje, een vertrouwd gezicht de hele week lang. Er is steeds een extra ‘vliegende’ begeleider die mee ondersteunt.
Onze begeleiders hebben een hart voor kinderen en al wat ervaring in de begeleiding van kinderen (via stages van hun opleiding, via het jeugdwerk, …). Een groot deel van ons team zijn studenten lerarenopleiding, pedagogie, psychologie, …
Ieder heeft zijn eigen talenten en expertise en brengt deze binnen in BOENK! Zo kunnen we bijzondere ervaringen aanbieden aan de kinderen én zorgen dat ze goed begeleid worden zodat ze zich goed voelen en ten volle kunnen uitleven. Met aandacht voor ieder kind en zijn/haar noden en behoeften én het groepsgebeuren.
Vanuit BOENK! zorgen we voor goed uitgewerkte draaiboeken en een infobundel voor ieder kamp. Begeleiders nemen op voorhand deel aan de kick off waarop zij gebriefd worden over de voorbereidingen van het kamp. Daarnaast zetten we ook in op vorming van begeleiders en kampverantwoordelijken.
We organiseren zowel ‘s morgens als ‘s avonds opvang.
- Vooropvang van 8u tot 9u.
- Naopvang van 16u tot 17u30.
- 8u – 9u: vooropvang en onthaal ouders
- 9u – 12u: activiteiten
- 12u – 13u: lunch en vrij spel (voor de kleuters is er na het middageten een rustmomentje binnen)
- 13u – 16u: activiteiten + vieruurtje
- 16u – 17u30: naopvang
In de voor- en namiddag is er telkens nog een korte pauze voorzien met buiten spelen. BOENK! voorziet voor ieder kind een dagelijks stuk fruit als vieruurtje.
Binnen het kleine groepje gaan we differentiëren. Op die manier zijn de activiteiten enerzijds haalbaar en anderzijds voldoende uitdagend voor alle kinderen. Door de kampen te organiseren in kleine groepjes kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende aandacht besteden aan alle kinderen, ze zich snel op hun gemak voelen en de begeleiders ruimte hebben om in te spelen op de kinderen. Zo kunnen we ook kiezen voor out-of-the box activiteiten die net dat tikkeltje meer hebben! Ieder groepje heeft een vaste begeleider voor de volledige week. Dit is iemand die reeds ervaring heeft in de begeleiding van kinderen. Er is steeds een extra ‘vliegende’ begeleider aanwezig om extra te helpen.
We werken voor de kinderen van het lager met een herkenbare dagstructuur. Hierin komen een aantal vaste ankermomenten terug.
- vooropvang van 8u tot 9u
- 9u: start kamp met kampdans met alle groepen samen
- toneeltje in thema of voorleesmoment activiteiten in de kleine groep
- 12u: middageten
- vrij spel
- 13u: start met kampdans/kring
- activiteiten in kleine groep
- vieruurtje
- 16u: einde kamp
- naopvang van 16u tot 17u30
Voor kleuters is het goed nog iets meer structuur en houvasten te bieden. Daarom gebruiken we volgende dagstructuur:
- vooropvang
- start kamp met kampdans met alle groepen
- kwartiertje voorlezen in de kleine groep
- activiteiten in kleine groep
- middageten
- rustmomentje na het eten (dutje doen of boekje kijken)
- kwartiertje voorlezen of toneeltje in het thema
- activiteiten in de kleine groep
- vieruurtje
- einde kamp
- naopvang
Er is per groepje een vaste begeleider die de hele week zorg draagt voor het groepje kleuters. Deze begeleider heeft al wat ervaring in de begeleiding van peuters en/of kleuters. De activiteiten worden op maat van kleuters georganiseerd en ook daarbinnen wordt er nog gedifferentieerd. Zo kunnen zowel de kleinste (b)engeltjes als de iets oudere kleuters zich helemaal uitleven en genieten van de activiteiten. Er is steeds een extra ‘vliegende’ begeleider aanwezig.
Bij BOENK! kunnen heel jonge kindjes al mee op kamp. Vanaf dat je kindje naar school gaat en zindelijk is, kan je inschrijven voor een kamp. Zo zijn ook peuters van harte welkom om deel te nemen aan een kamp van BOENK! De kleine (b)engeltjes vergen extra aandacht zodat ze zich snel thuis voelen bij BOENK!
Wat doen we om het de kleuters zo comfortabel mogelijk te maken?
- Een kleine groep van max. 14 kleuters per groep.
- Het kleuterdorp: een aparte ruimte enkel voor de kleuters met allerlei speelgoed, matjes, tentjes, ballenbad, boekjes, … Gezelligheid troef!
- Ouders. Mama’s en papa’s mogen ‘s morgens hun kind afzetten in het kleuterdorp en kunnen meteen vertrekken, maar mogen evengoed blijven hangen tot wanneer zij willen. Als ouder voel je immers zelf best aan wat voor jouw kind het beste werkt.
- Nabijheid van kleutertoiletten.
- Activiteiten op maat. We zorgen dat we de activiteiten enerzijds haalbaar genoeg en anderzijds uitdagend genoeg maken. Hierbij proberen we binnen de groep te differentiëren. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen.
- Thema en inkleding. Wat is er nu leuker dan je fantasie de vrije loop laten en meeleven met een verhaal? Dagelijks spelen de begeleiders een toneeltje en worden de activiteiten ingekleed zodat de kleuters helemaal kunnen opgaan in het thema en verhaal van het kamp.
- Springkasteel: op ieder kamp is er een springkasteel aanwezig. De begeleiders van de kleuters zorgen er voor dat de kleuters op een apart moment (los van de kinderen van het lager) ook mogen spelen op het springkasteel. Zo is dit niet te druk en waken we over de veiligheid.
- Inschrijven per dag of per week. Is een volledige week te vermoeiend? Of is er een vaste oppasdag bij oma of opa die je liever behoudt? Je kan zelf kiezen op welke dagen je kind deelneemt. Geef door bij je inschrijving op welke dagen we je zoon/dochter mogen verwachten op kamp.
- Fruit als vieruurtje. In de namiddag voorzien we voor alle deelnemers een stuk fruit. Indien nodig wordt dit geschild en in stukjes gesneden.
- Rustmomentje. Na het middageten wordt er steeds een rustmomentje georganiseerd waarbij de kinderen de mogelijkheid hebben om een middagdutje te doen of rustig een boekje te lezen.
- Info doorgeven bij de inschrijving. We bereiden ons graag goed voor. We vragen voorhand wat extra info op over je kind via de inschrijving via de website (Bv. doet je kindje nog een dutje, kan je kind zelfstandig zwemmen en/of hulpmiddelen nodig bij het zwemmen, contactgegevens van je huisarts, relevante medische info i.f.v. de activiteiten op kamp, …). Begeleiders van BOENK! kunnen zo beter inspelen op de noden van je dochter/zoon. Begeleiders vallen onder het beroepsgeheim en gaan vertrouwelijk om met deze informatie.
- …
Omdat sommige kleuters nog deugd hebben van een dutje, is er na het middageten telkens een rustmomentje voorzien. Dit wordt georganiseerd op een vaste plek in het kleuterdorp. Dit is een rusthoekje met kussens, dekentjes, matjes en boekjes. Voor kleuters die geen dutje meer doen, is dit een vrij moment waarop ze binnen een boekje lezen. Na het rustmomentje starten we steeds met een kwartiertje voorlezen.
We proberen bewuste keuzes te maken rond duurzaamheid en ecologie en willen hier nog verder in groeien. We staan steeds open voor samenwerkingen met (lokale) partners, contacteer ons gerust indien je een idee hebt of een kans ziet voor BOENK!
Wat doen we:
- We kopen onze vieruurtjes aan bij de lokale fruit- en groenteboer uit Drongen. We werken samen met Boer Jan (Gavergrachtstraat 143 in Drongen). Zo willen we inzetten op de korte keten en op seizoensgebonden producten met zo min mogelijk verpakkingsmateriaal.
- We gebruiken kraantjeswater en herbruikbare bekers en drinkflessen.
- We gaan geregeld gaan rondsnuisteren in de kringloopwinkel. Zo hebben we hier al een mooie collectie voorleesboeken verzameld. Maar ook muziekinstrumenten of andere materialen kopen we tweedehands aan.
- Bij knutselactiviteiten proberen we ook recupmateriaal te gebruiken. We verzamelen ter voorbereiding van de kampen materialen zoals karton, touw, kurken, dopjes, toiletpapierrolletjes, … om hier dan mee aan de slag te gaan tijdens knutselactiviteiten.
- We proberen ook in de activiteiten zelf aandacht te besteden aan ecologie en duurzaamheid. Bv. een bezoek aan Boer Jan, de zelfpluktuin, zorg dragen voor de natuur, verhalen voorlezen over hoe we zorg dragen voor onze planeet, uitstap naar het bos waar we aandacht hebben voor de fauna en flora, een kajaktocht i.s.m. DOKano waar we tijdens het kajakken door zwerfvuil verzamelen, enz.
- Wanneer we op uitstap gaan gebruiken we het openbaar vervoer (trein of bus).
- …
Inschrijven
We werken met een totaalprijs. Hierin zit inbegrepen: activiteiten, materialen, begeleiding, verzekering, vieruurtje, water, voor- en naopvang, 21% BTW. Je kind brengt zelf een lunchpakket mee van thuis.
Per kamp kan je online inschrijven. Indien een kamp volzet is, staat dit vermeld op de website.
Wanneer je hebt ingeschreven en betaald, is de inschrijving definitief. Je ontvangt een automatische bevestiging via e-mail.
Ja, hier kan zeker rekening mee gehouden worden indien de leeftijden niet té ver uit elkaar liggen. Je kan dit bij de inschrijving doorgeven bij extra info.
Wanneer je online inschrijft, word je meteen doorgeleid naar een betaalpagina. Je kan betalen via bancontact of kredietkaart.
Inschrijven per dag is mogelijk. Je kan per kamp de dagen kiezen waarvoor je je kind wenst in te schrijven.
Wanneer je bij het kamp in het overzicht ‘volzet’ ziet staan, is het kamp volzet en kan je niet meer inschrijven. Het aantal beschikbare plaatsen is op voorhand ingesteld en wordt automatisch aangepast zodat onze website op ieder moment up to date is.
Heb je ondersteuning nodig bij het inschrijven of heb je een vraag hierover? We helpen je graag verder. Aarzel niet om ons te contacteren.
Is het moeilijk om het volledige bedrag in één keer te betalen? Dan kan je spreiding van betaling aanvragen. Samen met jou bekijken we wat haalbaar is. Contacteer ons via hallo@boenkgent.be
Ziekenfonds
Bij de meeste ziekenfonds/mutualiteiten kan je voor jeugdkampen een tegemoetkoming aanvragen. Op die manier kan je een stukje van het inschrijvingsgeld terug krijgen. Het bedrag van de tegemoetkoming verschilt van ziekenfonds tot ziekenfonds. Bv. Bij de CM ontvang je een tegemoetkoming van 25 euro voor 5 dagen kamp.
Per kamp wordt er door BOENK! een deelnamebewijs opgemaakt met alle gegevens van het kamp en de deelnemer. Dit deelnamebewijs kan je terugvinden op je account op onze website.
- Ga naar je account.
- Download het deelnamebewijs voor het ziekenfonds.
- Print dit document af en kleef er een klevertje van het ziekenfonds op.
- Bezorg dit deelnamebewijs aan je ziekenfonds.
- Je krijgt een stukje van het inschrijvingsgeld terug betaald.
Kleuters
Kindjes die schoolgaand en zindelijk zijn, kunnen deelnemen aan de kampen van BOENK!
Voor kleuters is het goed nog iets meer structuur en houvasten te bieden. Daarom gebruiken we volgende dagstructuur:
vooropvang – start kamp met verzamellied – kwartiertje voorlezen – activiteiten – middageten – rustmomentje – verzamellied – kwartiertje voorlezen – toneeltje in het thema – activiteiten – vieruurtje – einde kamp – naopvang.
Er is per groepje een vaste begeleider die de hele week zorg draagt voor het groepje kleuters. Deze begeleider heeft al wat ervaring in de begeleiding van peuters en/of kleuters. De activiteiten worden op maat van kleuters georganiseerd en ook daarbinnen wordt er nog gedifferentieerd. Zo kunnen zowel de kleinste (b)engeltjes als de iets oudere kleuters zich helemaal uitleven en genieten van de activiteiten. Er is steeds een extra ‘vliegende’ begeleider aanwezig.
Bij BOENK! kunnen heel jonge kindjes al mee op kamp. Vanaf dat je kindje naar school gaat en zindelijk is, kan je inschrijven voor een kamp. Zo zijn ook peuters van harte welkom om deel te nemen aan een kamp van BOENK! De kleine (b)engeltjes vergen extra aandacht zodat ze zich snel thuis voelen bij BOENK!
- Het kleuterdorp. Een aparte ruimte enkel voor de kleuters met allerlei speelgoed, matjes, tentjes, ballenbad, boekjes, … Gezelligheid troef!
- Ouders. Mama’s en papa’s mogen ‘s morgens hun kind afzetten in het kleuterdorp en kunnen meteen vertrekken, maar mogen evengoed blijven hangen tot wanneer zij willen. Als ouder voel je immers zelf best aan wat voor jouw kind het beste werkt.
- Nabijheid van kleutertoiletten.
- Activiteiten op maat. We zorgen dat we de activiteiten enerzijds haalbaar genoeg en anderzijds uitdagend genoeg maken. Hierbij proberen we binnen de groep te differentiëren. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen splitsen we op in een groepje met de jongste kinderen en een groepje met de oudste kinderen.
- Thema en inkleding. Wat is er nu leuker dan je fantasie de vrije loop laten en meeleven met een verhaal? Dagelijks spelen de begeleiders een toneeltje en worden de activiteiten ingekleed zodat de kleuters helemaal kunnen opgaan in het thema en verhaal van het kamp.
- Springkasteel. op ieder kamp is er een springkasteel aanwezig. De begeleiders van de kleuters zorgen er voor dat de kleuters op een apart moment (los van de kinderen van het lager) ook mogen spelen op het springkasteel. Zo is dit niet te druk en waken we over de veiligheid.
- Inschrijven per dag of per week. Is een volledige week te vermoeiend? Of is er een vaste oppasdag bij oma of opa die je liever behoudt? Je kan zelf kiezen op welke dagen je kind deelneemt. Geef door bij je inschrijving op welke dagen we je zoon/dochter mogen verwachten op kamp.
- Fruit als vieruurtje. In de namiddag voorzien we voor alle deelnemers een stuk fruit. Indien nodig wordt dit geschild en in stukjes gesneden.
- Rustmomentje. Na het middageten wordt er steeds een rustmomentje georganiseerd waarbij de kinderen de mogelijkheid hebben om een middagdutje te doen of rustig een boekje te lezen.
- Deelnemersfiche. We bereiden ons graag goed voor. We vragen voorhand wat extra info op over je kind via de deelnemersfiche (Bv. doet je kindje nog een dutje, kan je kind zelfstandig zwemmen en/of hulpmiddelen nodig bij het zwemmen, contactgegevens van je huisarts, relevante medische info i.f.v. de activiteiten op kamp, …). Begeleiders van BOENK! kunnen zo beter inspelen op de noden van je dochter/zoon. Begeleiders vallen onder het beroepsgeheim en gaan vertrouwelijk om met deze informatie.
- …
Omdat sommige kleuters nog deugd hebben van een dutje, is er na het middageten telkens een rustmomentje voorzien. Dit wordt georganiseerd op een vaste plek in het kleuterdorp. Dit is een rusthoekje met kussens, dekentjes, matjes en boekjes. Voor kleuters die geen dutje meer doen, is dit een vrij moment waarop ze binnen een boekje lezen. Na het rustmomentje starten we steeds met een kwartiertje voorlezen.
Fiscale attesten
BOENK! is een erkend Gents opvanginitiatief en kan fiscale attesten uitreiken. Op die manier kan je als ouder genieten van een belastingvermindering op de personenbelasting.
Na de deelname aan een kamp maakt BOENK! het fiscaal attest meteen op. Je kan na een kamp het fiscaal attest downloaden via je account op onze website.
Opgelet: bij de inschrijving vragen we o.a. het rijksregisternummer van de ouder en het kind op. Indien je dit niet hebt ingevuld bij de inschrijving, zal dit ook niet ingevuld worden op het fiscaal attest. Zorg dus dat je bij de inschrijving alle gegevens correct en volledig invult. Zo kunnen we jou een correct fiscaal attest bezorgen.
Kinderen lager
- 8u – 9u: vooropvang en onthaal ouders
- 9u – 12u: activiteiten
- 12u – 13u: lunch en vrij spel
- 13u – 16u: activiteiten + vieruurtje
- 16u – 17u30: naopvang
In de voor- en namiddag is er telkens nog een korte pauze voorzien met buiten spelen. BOENK! voorziet voor ieder kind een dagelijks stuk fruit als vieruurtje.
Binnen het kleine groepje gaan we differentiëren. Op die manier zijn de activiteiten enerzijds haalbaar en anderzijds voldoende uitdagend voor alle kinderen. Door de kampen te organiseren in kleine groepjes kunnen we ervoor zorgen dat we voldoende aandacht besteden aan alle kinderen, ze zich snel op hun gemak voelen en de begeleiders ruimte hebben om in te spelen op de kinderen. Zo kunnen we ook kiezen voor out-of-the box activiteiten die net dat tikkeltje meer hebben! Ieder groepje heeft een vaste begeleider voor de volledige week. Dit is iemand die reeds ervaring heeft in de begeleiding van kinderen. Er is steeds een extra ‘vliegende’ begeleider aanwezig om extra te helpen.
We werken voor de kinderen van het lager met een herkenbare dagstructuur. Hierin komen een aantal vaste ankermomenten terug (zoals de kring en het voorleesmoment).
vooropvang – start kamp met kampdans/kring – toneeltje in thema – activiteiten – middageten – vrij spel – start met kampdans/kring – voorleesmoment – activiteiten – vieruurtje – einde kamp – naopvang.
Annulatie
Ja. Gelieve meteen te verwittigen via e-mail. Indien je dochter/zoon ziek is en je hebt een attest van de dokter betalen we het inschrijvingsgeld voor een groot deel terug. Je recupereert 25 euro per gemiste dag.
Je kan steeds de inschrijving annuleren, maar BOENK! betaalt enkel bij ziekte of andere gewettigde afwezigheden een deel terug (nl. 25 euro per gemiste dag).
Praktisch
Je kind neemt van thuis een lunchpakket en drinkfles mee en draagt best speelkleren en comfortabele schoenen. Hou rekening met de weersomstandigheden.
Een tussendoortje voor in de voormiddag mag eventueel meegegeven worden. Een tussendoortje voor de namiddag/vieruurtje hoef je niet mee te geven. Dagelijks voorziet BOENK! voor ieder kind een stuk fruit voor in de namiddag. We werken samen met Boer Jan uit Drongen voor de aankoop van vers fruit.
15 dagen voor aanvang van het kamp ontvang je een e-mail met praktische info over het kamp. Hierin vind je info bv. of je kind iets speciaal dient mee te nemen op kamp (bv. zwemgerief), wie de kampverantwoordelijke is, het telefoonnummer van de kampverantwoordelijke, …
Voor de kleuters voorzien we geen daguitstappen.
Voor de kampen voor de kinderen van het eerste tot zesde leerjaar kan er een daguitstap op het programma staan. Dit staat steeds vermeld bij de info van het kamp op de website. BOENK! voorziet voor iedere deelnemer een fluohesje om aan te trekken tijdens de daguitstap.
In de e-mail met praktische info die 15 dagen voor het kamp verstuurd wordt, kan je nalezen wie de kampverantwoordelijke is en wat zijn/haar telefoonnummer is. Je kan de kampverantwoordelijke tijdens het kamp opbellen indien nodig (bv. om te melden dat je zoon/dochter ziek is). Je kan ook steeds contact opnemen met BOENK! via het algemeen nummer: 09 336 84 65.
Feedback
Je kan steeds contact opnemen met BOENK! via hallo@boenkgent.be of via 09 336 84 65.
In de e-mail met praktische info die je 15 op voorhand ontvangt, kan je nalezen wie de kampverantwoordelijke is en wat zijn/haar telefoonnummer is. Je kan deze persoon tijdens het kamp opbellen indien je dit noodzakelijk acht (bv. om te melden dat je zoon/dochter ziek is). Je kan ook steeds contact opnemen met de coördinator van BOENK! bij dringende situaties.
De deelnemer/ouder kan een bezorgdheid rechtstreeks bespreken met de begeleider of verantwoordelijke van het kamp ter plaatse of met de coördinator van BOENK! via telefoon of e-mail.
BOENK! verstuurt na elk kamp een link met een feedbackformulier naar alle deelnemers/ouders. Via dit feedbackformulier kunnen deelnemers/ouders na het kamp op een eenvoudige manier feedback doorgeven. Ook via telefoon en e-mail kunnen deelnemers/ouders steeds feedback doorgeven. BOENK! garandeert om met de gekregen feedback aan de slag te gaan.